De directie geportetteerd

De directie geportretteerd

Eind juni ontving ik een email van Jacintha Blom. Ze is als cultuurcoach werkzaam in Enschede. Ze vroeg me of ik interesse had in het maken van een portret opdracht voor Meulenbroek Machinebouw. voor het 25 jarig bestaan (alweer 15 jaar geleden) had Meulenbroek machinebouw de 4 koppige directie vast laten leggen op portret. Nu, voor het 40 jarig bestaan van het bedrijf leek het ze leuk om dit te herhalen.

Na een korte kennismaking en het bespreken van een aantal schetsen was zowel ik, als de opdrachtgever enthousiast. Hiermee wordt voor mij een droom realiteit: Mijn eerste opdracht als beeldend kunstenaar!

Het tekenen en schilderen van portretten is een van mijn favoriete bezigheden. Om dit in opdracht te mogen doen is natuurlijk helemaal geweldig. Een extra uitdaging is het grote formaat van 65×95 cm en het feit dat alle vier de portretten op een vel afgebeeld moeten worden. Buiten het feit dat dit weinig ruimte laat voor het maken van fouten, heb ik goed moeten nadenken over de compositie. In het uiteindelijke werk is het daarnaast van belang dat alle portretten qua tonaliteit en gebruik van het materiaal dicht bij elkaar moeten liggen, anders levert dit een onevenwichtig eind resultaat op. De combinatie van houtskool en grafiet voor de schaduwen en hooglichten in wit op grijs papier werkt wat mij betreft uitstekend.

een overzicht van het gemaakte werk.

Na het afwerken van de tekening ben ik half augustus samen met de opdrachtgever naar Bertus Workel gegaan voor het uitzoeken van een lijst en bijpassend passe-partout. De buitenmaat van de lijst meet 90x120cm. Al met al een indrukwekkend geheel.

Het inlijsten in beeld

Langs deze weg wil ik Jacintha Blom bedanken voor het in contact brengen met de fima Meulenbroek. Pim Workel is van grote hulp geweest bij het uitzoeken en inlijsten van het geheel. Bedankt daarvoor.

Als laatste wil ik de Firma Meulenbroek bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen en de soepele en zeer prettige samenwerking.

Wilt u ook een portret door mij laten tekenen of schilderen? neem dan geheel vrijblijvend coontact met me op.

Categorie├źnBlog