Werk in opdracht

Werk in opdracht

Bent u op zoek naar een kunstenaar om een tekening of schilderij te maken en wilt u dat door mij laten doen? Dan kom ik graag met u in contact. De totstandkoming van een kunstwerk gaat in drie stappen:

  1. Eerste afspraak: Vrijblijvend kennismaken
  2. Tweede afspraak: Bekijken van schetsen, definitieve keuzes maken
  3. Derde afspraak: presentatie van het kunstwerk


De eerste afspraak: Onder het genot van een kop koffie of thee kan u geheel vrijblijvend kennismaken. We bespreken hoe ik werk en wat er nodig is om een kunstwerk tot stand te laten komen. Het is belangrijk dat dat wat ik doe, past bij uw verwachtingen. Als dit zo is dan kunnen we een succesvolle samenwerking tegemoet zien. Voorafgaand aan het gesprek is het handig zijn om na te denken over de volgende punten:

  • Wie of wat wilt u laten schilderen of tekenen?
  • Waar komt het werk te hangen?
  • Hoe groot moet het kunstwerk worden?
  • wilt u, in het geval van een schilderij full color? Beperkt kleurgebruik, of bijvoorbeeld zwart wit, uiteraard kan ik u hierin adviseren.

De tweede afspraak: Tijdens deze afspraak leg ik de door mij gemaakte (olieverf)schetsen aan u voor. de schetsen zijn gemaakt op basis van de door u aangeleverde referentie materialen en de gemaakte afspraken tijdens de kennismaking. Dit doe ik om een indruk te geven van het kleurgebruik/compositie etc. Op deze manier krijgen we allebei een idee hoe het eindresultaat eruit gaat zien. Als u tevreden bent dan ga ik aan het werk met het definitieve kunstwerk. 

De derde afspraak: Dit is de leukste afspraak, de presentatie! Samen met u bespreken we hoe, wat en waar het werk gepresenteerd gaat worden en bekijken we samen het eindresultaat.